Ексклузивности, актуелности и медиум од доверба!

Дел од конфекциите во Штип за кои кризниот штаб вчера соопшти дека ќе се затворат, денес работат!

5,838

Загрижени граѓани ја информираа нашата редакција за ова крајно безобразие, а во дело на љбителите на пари – бесмилосните газди.

Надлежните во Штип го вперија простот кон граѓаните, индиректно ги обвинија текстилците заради заразата од КОВИД-19, а заборавија дека баш газдите се најголемите виновници кои освен желба за пари немаат ништо превземено за спроведување на мерки за превенција и заштита на здравјето и животот на своите работници.

Штип и штипјани се разочарани и молат за помош, време е за ред во конфекциите и санкции упатени кон газдите, доста е од малтретирање на обичниот народ!

Напиши Одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.